بر اساس اعلام یکی از بزرگترین پردازشگرهای پرداخت رمزنگاری جهان، اگرچه ممکن است بیتکوین در حال حاضر با ارزشترین ارز دیجیتال باشد اما مصرفکنندگان و کسب و کارها برای خرید به توکِنهای دیجیتال دیگری هم متمایل شدهاند.
بر اساس اعلام یکی از بزرگترین پردازشگرهای پرداخت رمزنگاری جهان، اگرچه ممکن است بیتکوین در حال حاضر با ارزشترین ارز دیجیتال باشد اما مصرفکنندگان و کسب و کارها برای خرید به توکِنها و کوینهای دیجیتال دیگری هم متمایل شدهاند.
شرکت «بیتپی» به بلومبرگ اعلام کرد که استفاده از بیتکوین به عنوان یک روش پرداخت از ۹۲ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۶۵ درصد در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است.
با این حال، آلتکوینهایی مانند اترتوکن اتریوم، استیبلکوینها و ممکوینها رمزارزهای خرید عمده شرکت بیتپی را تشکیل میدهند. طبق این گزارش اتر در حال حاضر ۱۵ درصد از کل بازار رمز دیجیتال را به خود اختصاص داده است. استیبلکوینها ۱۳ درصد بازار را در اختیار دارند و میم کوینهایی مانند شیبا اینو، دوجکوین و لایتکوین در مجموع سه درصد بازار را به خود اختصاص دادهاند.
چرا از کوینها و توکنهای غیر از بیتکوین بیشتر استفاده میشود؟
آلتکوینها در واقع ارزهای رمزنگاری شدهای هستند که پس از بیتکوین معرفی شدهاند. برخی از این آلتکوینها از بلاکچین بیتکوین استفاده میکنند. در حال حاضر ارزشمندترین آلتکوین جهان اتریوم است. آلتکوینها چندین دسته اصلی دارند که یکی از آنها مبنی بر ماینینگ است. یک دسته نیز با عنوان توکنهای امنیتی شناخته میشود و توکنهای کمکی و استیبلکوینها نیز دو دسته دیگر آلت کوینها هستند.
استیبل کوینها نوعی رمز ارز است که برای کاهش نوسانات قیمتی این بازار طراحی شدهاند و به «دارایی ثابت» مانند دلار، سایر ارزهای دیجیتال و فلزات گرانبها وابسته هستند. این کوینها برخلاف سایر ارزهای دیجیتال که نوسان قیمتی دارند اینگونه نیستند. از انواع استیبلکوینها میتوان به تتر، یواسدیسی و بایننس یواسدی اشاره کرد که قیمت هر واحد آن همیشه یک دلار است.
اما ماجرای میمکوین که آن را هم میتوان نوعی آلتکوین نامید در دنیای ارز دیجیتال کمی متفاوت است. البته میم کوینها مانند آلتکوینها پشتوانه فکر قویای ندارند. در واقع میمکوینها که شناخته شدهترین آنها دوجکوین است با الهام از مطالب طنز تصویری، برخی رویدادهای به روز، جوامع اینترنتی و آنلاین ایجاد میشوند. در واقع میمکوینها بر پایه یک شوخی ایجاد شدهاند. اما گاهی ارزش بالایی پیدا کردهاند و گاهی نیز خیلی زود از دنیای ارزهای دیجیتال حذف شدهاند.
دلایل مختلفی برای این سؤال که چرا از کوینهای غیر از بیتکوین برای پرداخت بیشتر استفاده میشود، وجود دارد.
نخست آنکه بازارهای رمزارزها از اوایل نوامبر بسیار در نوسان بوده است. با افزایش ۶۰ درصدی ارزش بیتکوین در سال گذشته، بسیاری از سرمایهگذاران به رمزارزها به عنوان یک سرمایهگذاری بلندمدت نگاه میکنند.
برخی از تحلیلگران بازار رمزارزها با توجه به نوسانات ارزش بیتکوین بر این نظرند که استیبلکوینها یک راه امنتر برای معاملات هستند.
در مورد میمکوینها، ایلان ماسک، مدیر اجرایی تسلا دوجکوین را بیش از بیتکوین تبلیغ کرده است. این تبلیغات بیشتر به دلایل زیستمحیطی بوده است زیرا انرژی کمتری نسبت به استخراج بیتکوین مصرف میکند. ایلان ماسک روز جمعه گفت که از دوج میتوان برای خرید کالاهای این شرکت استفاده کرد.
مردم با رمزارزهای خود چه کردند؟
بر اساس اعلام بیتپی، سرمایهگذاران در بازار رمزارزها، کالاهای لوکس مانند ساعت، اتومبیل، قایق، جواهرات و حتی طلا خریداری کردند، رویدادی که تعجب همگان را برانگیخت.
شرکت بیتپی که از سال ۲۰۱۱ به شرکتها کمک میکند تا پرداخت با رمزارزها را بپذیرند، اعلام کرده که در حال حاضر حدود ۶۶ هزار تراکنش رمزنگاری را در ماه پردازش میکند.
در حال حاضر شرکتهای اصلیتر مانند «پیپل» و شرکتهایی مانند «فینتک» در حال ورود به فضای پرداخت ارزهای دیجیتال هستند، فضایی که به گفته مدیر اجرایی بیتپی هنوز بسیار جوان است. او احتمال داد که در دو سال آینده شاهد رشد بسیار قابل توجهی در این مسیر باشیم.